Suzlon Energy-chef ser tillväxt efter omstrukturering

Den indiska turbintillverkaren Suzlon Energy uppnådde en rörelsemarginal på 15,4 procent. under andra kvartalet. Foto: Suzlon Energy

Det indiska energiföretaget Suzlon Energy, som driver vindkraftsparker och producerar turbiner, har presenterat sina kvartalsräkenskaper sedan genomförandet av företagets omstrukturering.

Under det andra kvartalet av det uppskjutna räkenskapsåret 2020/21 omsatte företaget 725 indiska crores, vilket motsvarar cirka 97 miljoner dollar.

Rörelseresultatet, EBITDA, beräknas till 112 kronor och rörelsemarginalen till 15,4 procent. under kvartalet.

Slutsatsen skulle dock ha varit i rött om inga speciella poster relaterade till obligationsinnehavarnas skuldnedskrivningar hade redovisats i samband med omstruktureringen.

- Det här kvartalet markerade omstart av vår verksamhet och en återinträde på marknaden under begränsningarna av covid-19. Jag välkomnar den ekonomiska utvecklingen av våra aktiviteter under dessa utmanande tider. Trots de nuvarande utmaningarna är jag övertygad om att få ökad tillväxt under de närmaste månaderna, säger Suzlon Energy VD Ashwani Kumar i samband med bokslutet.

Den inhemska marknaden i Indien har drabbats hårt av covid-19 och företagets fabriker har stagnerat under en tid.

Suzlons andel ökade med 5 procent nyligen beräknat efter räkenskaperna.