Vind 2017: Dubblering snart – hållbart och smart

Text: Susanne Ringheim Kilje

På det temat öppnade Vind 2017 idag sina dörrar på anrika Münchenbryggeriet i Stockholm – en passande lokal som understryker den omställning som svensk energi står inför, med industrin som central aktör.

 

Mässan drog igång med det första seminariet kvart i nio på morgonen. Då var redan ett 40-tal utställare på plats, bland andra Vattenfall Vindkraft AB som visade upp sina befintliga och projekterade vindkraftsprojekt i Sverige.

– Det är tionde året jag deltar på Vindkraftmässan, berättar Hèlene Lindman, projektkommunikatör och projektkoordinator på Vattenfall Vindkraft. Mässan är ett utmärkt tillfälle att vara med där det händer.

Vattenfall Vindkraft förbereder just nu upphandling av en stor vindkraftpark med 84 nya verk nära den befintliga Stor-Rotlidenparken.

– Att vi redan är etablerade i området med serviceanläggningar och serviceteam innebär stora fördelar för oss. Trots tuffa marknadsförutsättningar har projektet kommit bra ut på kostnadssidan, säger Jeanette Lundqvist, intressent och informationsansvarig på Vattenfall Vindkraft.