Elfack 2017 har öppnat sina dörrar

Det är den 9 maj och Elfack 2017 har precis öppnat upp sina dörrar på Svenska Mässan i Göteborg. Mässan håller på i fyra dagar och ett fullspäckat program väntar.

Nordisk Energi och Energinyheter är självklart på plats för att kolla läget och kika vad utställarna har att erbjuda.

I år anordnas den 25:e upplagan av mässan, som går vartannat år. Nästa gång, 2019, fyller den 50 år.

– Att mässan lyckats hålla sig stark beror på att den tidigt fann sin speciella nisch: ingen riktig byggmässa, inte heller en riktig industrimässa. Istället går den brett mellan branscherna, analyserar Ola Lundqvist, affärsansvarig på Elfack.

– Det är viktigt att vara nära branschen, följa teknikutvecklingen, lyssna och försöka räkna ut vad som finns bakom nästa hörn. Någonstans är det ju innehållet som avgör om man vill komma hit eller inte.

Nytt för i år är eSmart, årets nya fokusområde där olika branscher möts för att hitta affärsmöjligheter.

– Vi har fått mycket positiv respons på initiativet, säger Ola. I dagens digitaliserade värld blir det ju än viktigare att träffas. Ska du göra en affär på kanske flera miljoner så vill du gärna titta den personen i ögonen, ta i hand och få känslan: nu gör vi det här. Inte bara slänga iväg ett mejl.

Till årets mässa ansluter över 400 utställare från ett 50-tal länder. Det internationella inslaget har ökat. Över 20 000 besökare väntas.