Ljus framtid för växellådor

Enligt en rapport från TechNavio så ska framtiden se ljus ut för den globala vindkraftmarknaden om växellådor. Kapaciteten väntas nå en tillväxt på åtta procent perioden 2014-2019.  

Växellådor som används i vindkraftverk ska enligt en rapport från TechNavio ha en ljus framtid då den väntas med en årlig tillväxt på åtta procent i fråga om kapacitet och 6,1 procent mätt i intäkter under perioden 2014-2019.

Med röster från branschen

Rapporten – Global Wind Turbine Gearbox Market 2015-2019, ska ha utarbetats utifrån en grundlig marknadsanalys med ingångar från branschexperter. Rapporten omfattar den nuvarande marknad som finns och tillväxtutsikterna för den globala marknaden för perioden 2015-2019. TechNavio ger segmentering av marknaden baserat på nya installationer och ersättningsinstallationer.

Rapporten omfattar Amerika, Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA) och Asien – Stillahavsområdet (APAC) och även omfattar landskapet i den globala marknaden och dess tillväxtutsikter de kommande åren.

Ökad effektivitet

Det huvudsakliga syftet med att använda en växellåda i en vindturbin är att öka effektiviteten, eftersom olika delar av turbinen måste köras med olika hastigheter för att producera optimala nivåer av elektrisk energi.

Källa: www.solarplaza.com