China Three Gorges klar med sin första vindpark i Pakistan

Företaget China Three Gorges är nu klar med sin första vindkraftpark i Pakistan. Projektet är en del av företagets arbete att expandera den sydasiatiska marknaden. En annan del av expanderingen är deras nylanserade investeringsbolag China Three Gorges South Asia Investment Limited.

China Three Gorges är nu klar med sin första pakistanska vindkraftpark. Projektet är en del av företagets arbete att expandera den sydasiatiska marknaden.

Den totala investeringen i projektet ligger på ungefär 1 miljard kronor (130 miljoner dollar). Den totala installerade effekten ska ligga på en kapacitet om 49,5 megawatt. Projektet har tagit ungefär två år att slutföra.

Startar ett investeringsbolag

För att främja sin expansion på den pakistanska marknaden, har China Three Gorges etablerat China Three Gorges South Asia Investment Limited (CSAIL) ett investeringsbolag i Pakistan som strävar efter att bli landets största bolag inom förnybar energi.

CSAIL har redan fått stöd av några finansiärer bland annat World Bank’s International Finance Corporation, som har fått en 15 procent ägarandel i bolaget.

Källa: www.cleantechnica.com