FTI släpper global rankningsrapport

FTI Intelligence släpper preliminär turbinrankningsrapport, där även höjdpunkter från den globala vindkraftsmarknaden finns med. På förstaplats finns tillverkaren Vestas.

FTI Consulting, den globala affärsrådgivningsfirman, har nu släppt FTI Intelligences preliminära rankning för världens fem bästa vindturbinoriginalutrustningstillverkare ("OEM"). Dessa rankningar ska offentliggöras i rapporten ”Global Wind Market Update - Demand & Supply 2014”, som kommer att släppas i mars 2015. Rapporten är skriven av medlemmar i FTI-CL Energy och ett team av energiexperter från både FTI Consulting och deras dotterbolag, Compass Lexecon.

Vestas kniper förstaplatsen

I de preliminära rankningarna finns tillverkaren Vestas på en förstaplats, som ledande OEM. På andra plats kommer Siemens, på tredje plats kommer Goldwind, på fjärde kommer General Electric och på femte plats kommer Enercon.

2014 ska, enligt rapporten, ha varit det högsta installationsåret i vindkraftsindustrins historia för de flesta företagen som är med i rapporten.

Vestas håller en första position, med en betydande marginal över konkurrensen. Siemens hade ett rekordår angående sin kustverksamhet. Goldwind håller en tredje positionen bakom Siemens, men är fortfarande den största OEM tillverkaren i Asien. General Electric fördubblade nästan sina installationer och håller nu en fjärde position. Trots ett starkt år av installationer för Enercon, var de andra företagen ännu starkare. Gamesa är också med i topp fem trots efter en utmanande hemmamarknad.

Om rapporten                  

Rapporten The Global Wind Update Market – Demand & Supply 2014, som ska publiceras i mars 2015, undersöker utvecklingen av den landbaserade och havsbaserade vindkraftsmarknaden 2014. Rapporten innehåller bland annat en rankning av de stora turbintillverkarna och utvecklarna, tekniska trender, marknadsstrukturer och penetrationsgrader och vindmarknadsprognoser för 2015-2020 och förutsägelser till år 2025.

Källa: www.nasdaq.com