Access Infra investerar i Egypten

Access Infra ska investera ungefär 400 miljoner dollar i egyptisk vind- och solkraft. Investeringen ska omfatta förnybara energiprojekt i Egypten de kommande två till tre åren.

Access Infra ska investera i förnybara energiprojekt i Egypten de kommande två till tre åren. Investeringarna uppgår till ungefär 400 miljoner dollar.

"Access Infra Africa" är en allians mellan företag, som grundades med ett bidrag från UAE-företaget Access Power, som är verksamt inom energiproduktionsprojekt i Mellanöstern och Afrika. Access Power arbetar i samarbete med andra internationella företag som specialiserar sig på nya energiprojekt.

Energiprojekt i Afrika och Egypten Reda El-Chaar, ordförande för Access Power, nämnde i ett uttalande att alliansen har tilldelats en investeringsportfölj på 500 miljoner dollar, för att genomföra bland annat energiprojekt i Afrika och Egypten, där en stor del av investeringarna är tänkta att användas.

Målsättningen för företaget är att investera mellan 100 till 150 miljoner dollar i Egypten årligen i fem år. El-Chaar nämnde också att de alltid försöker hitta en lokal samarbetspartner i deras projekt.

Källa: www.dailynewsegypt.com