Alstom producerar vindkraftverk

Alstom har öppnat sin första produktion av vindkraftverk utanför kusten i Saint-Nazaire, Frankrike. På eventet var franska premiärministern Manuel Valls, ordförande och vd Patrick Kron och ordförande för förnybar energi på Alstom, Jérôme Pécresse.

Producera runt 100 maskiner per dag Den nya fabriken kommer att tillverka motorgondoler och generatorer för Haliade 150-6 megawatts turbiner medan tornen och bladen kommer att göras i Alstom fabriker i Cherbourg. Plantagen kommer att i genomsnitt producera 100 maskiner per dag och är tänkt att vara i full drift i början av 2015.

Kommer montera havsbaserade vindkraftverk Leveranser räknas att börja under det första kvartalet, och inkluderar fem turbiner avsedda för Block Island vindkraftpark i USA. Batiment Alstom a Montoir fabriken i Saint-Nazaire kommer också att montera de 238 havsbaserade vindkraftverk som planeras att utrusta de tre anläggningar som installerats av EDF, exklusiv partner till Alstom på den franska marknaden, i Saint-Nazaire, Courseulles-sur-Mer och Fécamp med planerad start 2017.

Källa: Domesticfuel.com