Daewoo lägger ner tillverkningen av 7MW turbin

Foto: sxc

Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering (DSME) har lagt planerna på att designa och bygga en 7 megawatturbin på hyllan. Orsaken är att det för tillfället inte är en gynnsam marknad.

Den Sydkoreanska firman har för tillfället inga planer på att foträtta arbetet med att utveckla en 7 megawatt turbin. Marknaden i Europa, där man tänkt sälja turbinen, är inte tillräckligt lönsam i dagsläget men DSME menar att om förutsättningarna förändras så kanske de tar upp projektet igen.

 

Det var under konferensen EWEA 2011 Offshore som tillverkaren meddelade att de skulle utveckla en 7MW turbin för offshorebruk. Företaget undersöker nu om det finns möjlighet att tillverka offshorefundament för vindkraftverk i Europa.

DSME  kommer då att tillverka stålkonstruktionen i Sydkorea, där arbetskraften är billigare, och sedan skeppa den till Europa där den kommer att monteras ihop för installation. Trots transportkostanden räknar de med att kunna leverera stålfundament som är 20 procent billigare än europeiska fundament.