ABB vinner Zayed Future Energy Prize

Foto: ABB

ABB har tilldelats utmärkelsen Zayed Future Energy Prize 2014 för sina åtaganden och sin innovation inom energieffektivitet och förnybar energi.

- Det är en stor ära att få ta emot Zayed Future Energy Prize 2014, säger Ulrich Spiesshofer, koncernchef för ABB. Det här priset betonar vårt enträgna innovationsarbete för att skapa nya lösningar och värdehöjande erbjudanden till våra kunder inom förnybar energi och energieffektivitet.

Utmärkelsen, i kategorin ”Large Corporations” överlämnades till Ulrich Spiesshofer av Schejk Mohammed bin Zayed Al Nahyan, Kronprins i Abu Dhabi. The Zayed Future Energy Prize inrättades 2008 i syfte att uppmärksamma och belöna de bästa lösningarna inom förnybar energi och hållbarhet. Priset är döpt efter den framlidne Schejk Zayed bin Sultan Al Nahyan som grundade Förenade Arabemiraten och regerade Abu Dhabi samt var Förenade Arabemiratens första president från 1971, fram till sin död 2004.   - Vi ska se till att ABB agerar som en förebild och använda utmärkelsen som ett incitament för fortsatt teknisk innovation inom förnybara energislag runt om i världen. Att vinna det här priset stärker vår övertygelse och gör oss ännu mer beslutsamma att följa vår vision, vårt uppdrag och vår strategi i riktning mot förnybar energi och en hållbar framtid, säger Ulrich Spiesshofer.

ABB tillhandahåller bland annat nyckellösningar till industrier specialiserade på förnybara energislag och hållbar kraftöverföring. Företaget är den ledande leverantören av elektriska produkter och lösningar till vindkraftsindustrin, med över 30 års erfarenhet kombinerat med djup teknisk kunskap, global tillverkning och omfattande insikt i både turbinapplikationer och kraftsystem.