Kramfors avvisar ansökan om vindkraft

Foto: Stena Renewable

Kramfors kommun säger nej till en ansökan om att få bygga vindkraftverk vid Möckelsjön i Härnösands kommun, skriver Örnsköldsviks allehanda.

Kramfors kommun säger nej, eller snarare avvisar, en ansökan om att få bygga åtta vindkraftverk vid Möckelsjön i Härnösands kommun.

– Beslutsunderlaget är helt enkelt för dåligt för att fatta ett beslut, så vi kan inte avgöra ärendet och det är därför vi avvisar det, säger miljö- och byggchef Siv Sundström i Örnsköldsviks allehanda.

Det här är andra gången kommunen fattar ett liknande beslut. I ett tidigare skede ville Stena Renewable bygga 21 vindkraftverk på platsen och även då avvisades ärendet av Kramfors kommun på grund av bristande underlag.

Enligt den siktkarta som är framtagen syns bara vindkraftverken från vattnet, inte från land. Dessutom vill kommunen att man redovisar en karta ändå upp till Klockestrand över hur vindkraftverken kommer att synas.

Kritik finns även över att det saknas fotomontage över hur landskapsbilden kommer att förändras för dem som bor längs Ångermanälvens norra strand, skriver Örnsköldsviks allehanda.