Beslutet om Northvolts batterifabrik närmar sig

Illustration av den planerade batterifabriken. Foto: Northvolt

Northvolt plockade för en tid sen ut 8 svenska kommuner och 2 finska som man kunde tänka sig att placera sin batterifabrik i. Därefter valde företaget ut två kommuner – Västerås och Skellefteå som nu tampas om att få batterifabriken. Nu närmar det sig ett beslut. På torsdagen besökte Northvolts vd Peter Carlsson Västerås för att presentera hur planerna ser ut.

Något exakt besked om när beslut kommer om vilken stad som Northvolt kommer att etablera i kunde Peter Carlsson inte lämna. Men under hösten ska beskedet komma. Northvolt är ivriga att komma igång med sin batterifabrik.

- Batterierna som vi kommer att producera kommer att ha en livslängd på 10 år. Västerås är väldigt starkt kompetensmässigt med stark tradition och många starka företag , sa Peter Carlsson när han besökte Västerås kommunfullmäktige på torsdagen.

-Det var mycket inspirerande att Peter Carlsson besökte oss. Det var ett givande möte, och det var viktigt att vi politiker fick chansen att ställa våra frågor till Northvolt, säger Anders Teljebäck (S), kommunstyrelsens ordförande i Västerås.

Källa: Västerås Kommun