Eolus bygger nytt och satsar på börsen

Vindkraftsbolaget Eolus storsatsar. Förutom en investering på sex miljarder kronor i 200 nya vindkraftverk tar företaget även sikte på börsen.

Vi ser en väldigt god efterfrågan. Vi har byggt runt 50 vindkraftverk per år de två senaste verksamhetsåren, men nu ökar vi takten till runt 90 verk”, säger Gustaf Ekberg, vd för Eolus Vind, till Dagens Industri.

Bolaget för också diskussioner med placerare i bland annat Tyskland och England för Mullbergsparken i Jämtland för drygt en miljard kronor.

Företagets aktie är listad på First North och har trots börskoaset hittills gått upp med tolv procent. Målsättningen är nu att ta steget in på Stockholmsbörsen nästa år.

Han berättar också att bolaget för diskussioner med institutionella placerare ibland annat Tyskland och England för att säkra Mullbergsparken i Jämtland för drygt en miljard kronor. Detta för att minska risken för bolagets hittills största projekt.

  Vi vill bland annat sprida ägandet ytterligare, inte minst genom att öppna för institutionella placerare”, säger Gustaf Ekberg.