Rejlers satsar på övervakning av vindkraftparker

LoisteKivivaara-Peuravaara vindpark. Foto: Rejlers

Rejlers satsar på den starkt växande vindkraftsektorn och erbjuder nu dygnet-runt-övervakningstjänster av vindkraftparker. Genom förvärvet av finska Loiste-koncernens verksamhet för övervakning, kan Rejlers nu hjälpa kunder över hela Norden i energiomställningen, där stora investeringar görs inom vindkraft.

– Genom vår övervakningscentral i Kajana i Finland kan vi hjälpa kunder i alla de nordiska länderna. Energiomställningen och övergången till förnybar energi medför stora investeringar inom vindkraft i Norden. Att tillhandahålla säkra anslutningar är oerhört viktigt och vi stödjer våra kunder i detta arbete, säger Timo Holmberg, VP Energy & Infrastructure hos Rejlers Finland.

Kajave, som är en del av Loiste-koncernen, outsourcade tidigare i år sin övervakningscentral i Kajana till Rejlers. Från övervakningscentralen planeras och leds anslutningarna till elnätet för att säkerställa ett tillförlitligt nät dygnet runt. Den nu förvärvade verksamheten för vindövervakning består idag av övervakning av 14 vindkraftparker. Rejlers kan nu erbjuda övervakningstjänster till ytterligare vindkraftparker från övervakningscentralen i Kajana.