System för kabelskydd utvecklas av Uponor Infra

Bild: Uponor Infra

 

Cable Protection System, från Uponor Infra ska göra det enklare för återförsäljare och användare att få en överblick över vilka kabelskydd som finns och när de ska användas. Systemet innehåller även kategoriseringar för återvunnen plast och återvinning.

– Eftersom det förläggs mer och mer kabel tyckte vi det var dags att sammanställa ett system där våra skydd, brunnar och delar är kategoriserade efter bland annat material, leveranstider och hållbarhet. Vi kallar det för Cable Protection System för att det ska fungera på alla marknader, säger 

 

bild
Robert Burén,  Försäljningschef på Uponor Infra.

 

– Fler och fler kunder intresserar sig för hållbarhet. Ska kabelskyddsrören man gräver ner i jorden ligga där i uppåt 100 år kan det vara bra att ha koll på de miljömässiga aspekterna.

Uponor Infra utvecklar och tillverkar lösningar för skydd av kablar med svag- och starkström och all slags dataöverföring, exempelvis kabel-TV och telefonnät av koppar eller fiberoptik. Cable Protection System är uppdelat på kabelskyddsrör, brunnar och delar.

– Vi har inte sett någon annan på marknaden arbeta som vi gör med ett system. Med Cable Protection System gör vi det inte bara enklare för kunderna. Överblicken gör det även enklare för oss att se eventuella luckor i vårt erbjudande för att kunna utveckla nya innovativa lösningar, avslutar Robert Burén.