Nu är finansieringen också klar för Dogger

Nu är de två första faserna i Dogger Bank-projektet en teknisk verklighet. Och finansieringen är klar. Foto_ Equinor

Equinor och SSE har säkrat finansiering på nästan 5 miljarder euro när det slutliga investeringsbeslutet togs nyligen för det första 2,4 gigawatt-stora i Dogger Bank-projektet.

Även GE debuterar med företagets 13 megawatt Haliade X-turbiner i Dogger Bank-projektet, där de första turbinerna förväntas bli installerade 2023. 

Nu är de två första faserna i Dogger Bank-projektet en teknisk verklighet. Projektets ägare, Equinor och SSE Renewables, fattade nyligen det slutliga finansieringsbeslutet om British Marine Parks två första faser på totalt 2,4 gigawatt.

- Som vindkraftsparkens framtida operatör är vi stolta över att kunna ta detta stora steg framåt för att leverera det som kommer att vara ryggraden i det växande centret för Nordsjövind. Genom projektets råskala har vi levererat rekordlåga kontraktspriser för den brittiska marknaden och som parkens operatör kommer vi att fortsätta leverera värde till Storbritannien de närmaste åren, säger Equinors VD för New Energy Solutions, Pål Eitrheim.