Tyska RWE ansluter sig till Wind Denmark

Sedan 2012 har RWE varit i en stor omvandling för att avveckla koleldade kraftverk och istället investera i hållbar teknik. Foto: RWE

RWE ökar nu sitt engagemang i Danmark på grund av de danska klimatambitionerna och planerna att elektrifiera el- och transportsektorn med hjälp av vindkraft, säger Frederik Andrén-Sandberg, politisk chef för RWE:s europeiska avdelning.

Detta meddelas i ett pressmeddelande från Wind Denmark, där det anges att RWE kommer att vara en del av den danska organisationen, medan Frederik Andrén-Sandberg går in i styrelsen.

- Danmark är en av de viktigaste marknaderna för oss, på grund av det faktum att Danmark är en pionjär inom förnybar energi, och att de gröna initiativen och innovationerna som äger rum i Danmark resonerar på både de europeiska marknaderna och den globala , säger Frederik Andrén-Sandberg.

- Vi vill vara en aktiv del av denna utveckling och bidra till att skapa politik som främjar och påskyndar den gröna övergången, och vi ser fram emot att göra det genom det nya samarbetet med Wind Denmark, som vi anser vara en av de mest professionella vindorganisationerna som levererar strukturerade, organiserade och framåtblickande politiska positioner för att främja den gröna agendan, tillägger han.

Idag är RWE den fjärde största producenten av förnybar energi på kontinenten. RWE har för närvarande en total förnybar energikapacitet på 9 GW - 70 procent. består av vindkraft på land.

Wind Denmark välkomnar sin nya medlem med nya öppna armar. Organisationen har under ett antal år samarbetat med Eon, som nu har blivit en del av RWE.

RWE har ett uttalat mål att bli CO2-neutral 2040.