Svenska företag kammar hem hållbarhetspriset Climate Solver

Fyra svenska bolag prisas med Världsnaturfondens hållbarhetspris Climate Solver. Priset delas ut till företag som har utvecklat nydanande klimatinnovationer, skriver TT.

Utmärkelsen delas ut till sex nordiska bolag, däribland fyra svenska, som har visat prov på hur de kan förbättra miljön globalt.

Ett av de svenska bolagen, Swedish Algae Factory, producerar material utvunnet från alger för att konservera mer energi. Ett annat, Greater Than, har utvecklat en bilförsäkring som styrs efter förarens körmönster och ger incitament för att spara energi.

Scandinavian Water Technology (Swatab), har tagit patent på ett filtersystem för att tvätta kläder helt utan kemikalier.

Climate Solver syftar till att stimulera en omställning till 100 procents förnybar energi med nettonollutsläpp av växthusgaser och tillgång till energi för alla genom innovation. Ett sätt är genom att lyfta fram kommersialiserade klimatinnovationer i Sverige och internationellt. Sedan starten har Climate Solver i samverkan med partners uppmärksammat hundratals innovationer världen över. Källa: Världsnaturfonden