Vindpark blir turistattraktion

Under sommaren ska Glöte Byalag erbjudit guidade turer till Glötesvålens vindpark i Härjedalen och intresset ska ha varit stort, enligt Ulla Stenberg, medlem i Glöte Byalag. Cirka 200 personer ska ha besökt parken under juni-augusti.

Detta framgår av ett pressmeddelande.

”Glötesvålen 1010 meter över havet” kallas den turistverksamhet som nu byggs upp kring Glötesvålens vindpark. Det är ett koncept med tre delar: utställning om parken, café och guidade turer.

– Vi har fått ett fantastiskt stort gensvar. Alla blir imponerade av utsikten och att bygget av parken har gjorts med en så stor omsorg om miljön. Nu kan vi vidareutveckla erbjudandet och förhoppningsvis anställa fler. Drömmen är att vindparken ska bli ett populärt turistmål på sommaren i Härjedalen och ett komplement till skidåkningen på vintern, säger Ulla Stenberg, medlem i Glöte Byalag, i ett pressmeddelande från OX2.

Vindparken omfattar 30 vindkraftverk och ligger på Glötesvålen som ska ha en högsta punkt på 1 010 meter över havet. Det ska vara den hittills högst belägna vindparken i Skandinavien med utsikt över Härjedalen.