Nordex färdigställer sitt största franska projekt hittills

Tillsammans med sin projektpartner H2air ska Nordex ha officiellt öppnat sin största vindkraftpark i Frankrike hittills. Seine River Gauche Nord omfattar 75 megawatt.

Projektet ska vara något av en trendsättare för den franska energimarknaden, enligt Business Wire, med tanke på de mål som den franska regeringen satt för att utvidga användningen av förnybar energi - till 2020 ska andelen förnybara energikällor i nätaggregat öka till 23 procent och till 32 procent fram till 2030.

Nordex ska ha utvecklat Seine River Gauche Nord tillsammans med H2air och har satt upp den på en totalentreprenad för investeraren KGAL Investment Management. Förutom anläggningsarbete och anslutning till nätet, inklusive en privat transformatorstation, ska arbetet även ha inneburit att erhålla godkännanden, vilket i detta fall innebar samordning med den franska militären.

Seine River Gauche Nord ligger i norra Frankrike i departementet Aube, nära den militära radarstation i Prunay-Belleville. Nordex ska ha installerat 30 stycken av deras N100/2500 turbiner i en specialversion som utformats för att inte störa driften av radarstationer.

Källa: www.businesswire.com