Acciona erhåller full certifiering

Den spanska tillverkaren Acciona ska ha uppnått en kapacitet om 60 procent av det lokala utbudet innan januari 2016 och blir därav godkänd som leverantör av den brasilianska utvecklingsbanken BNDES och har därav fått full certifiering av BNDES, inför de ökade kraven 2016.

Enligt BNDES anser de att det är nödvändigt för turbintillverkare att kunna erbjuda utrustning till konkurrenskraftiga priser för utvecklare i Brasilien. Banken har krävt en ökning i lokal leverans om 60 procent, något som Acciona ska ha uppnått.

Acciona öppnade en turbinsammansättningsanläggning i Simoes Filhoe, i Bahia, östra Brasilien, tidigare i år. Anläggningen ska kunna producera 100 stycken AW3000 turbiner per år, enligt företaget, med potential att fördubbla produktion vid behov. Acciona ska även ha en tornproduktionsanläggning i Brasilien.

Acciona skulle ha varit en av fem turbintillverkare som skulle tagits bort från listan över godkända leverantörer när BNDES förde in krav om en högre lokal produktion från januari 2013 som krävde tre huvudkomponenter - att blad, torn, hubbar och gondoler producerades i Brasilien.

www.windpowermonthly.com