Irländsk vindkraft i samarbete med Tesla

Två av Elon Musks ( vd för Tesla Motors) nyaste partners är ett par bröder från Artane, från Dublin. Brendan och Eamonn McGrath. Grundare och respektive verkställande direktörer på Gaelectric, har slagit sig ihop med Tesla för ett projekt inom förnybar energi - lagring.Att kunna lagra vind ska vara en viktig del av användningen av vindkraft, då energin alstrad från vinden kan nyttjas under stunder med mindre vind. Bolaget ska vara intresserade av att satsa på potentiella projekt om energilagringssystem i Holland, Danmark, Tyskland och Storbritannien.Tesla-projektet ska dock vara lite annorlunda. Det projektet ska innebära att man lagrar överskottsenergi i ett batteri som är ansluten till elnätet. De syftar till att distribuera ett inledande demonstrationsprojekt om en megawatt till 2016. Tillsammans vill  företagen utforska nya innovativa sätt för bostäder, affärer, och samhällen att kunna lagra energi från förnybara energikällor.Källa: www.independent.ie

Två av Elon Musks (vd för Tesla Motors) nyaste partners är ett par bröder från Artane, från Dublin. Brendan och Eamonn McGrath. Grundare och respektive verkställande direktörer på Gaelectric, har slagit sig ihop med Tesla för ett projekt inom förnybar energi - lagring.

Att kunna lagra vind ska vara en viktig del av användningen av vindkraft, då energin alstrad från vinden kan nyttjas under stunder med mindre vind. 

Bolaget ska vara intresserade av att satsa på potentiella projekt om energilagringssystem i Holland, Danmark, Tyskland och Storbritannien.

Tesla-projektet ska dock vara lite annorlunda. Det projektet ska innebära att man lagrar överskottsenergi i ett batteri som är ansluten till elnätet. De syftar till att distribuera ett inledande demonstrationsprojekt om en megawatt till 2016.

Tillsammans ska  företagen vilja utforska nya innovativa sätt för bostäder, affärer, och samhällen att kunna lagra energi från förnybara energikällor.Källa: www.independent.ie