GEV erhåller pris för väderskydd

GEV Wind Power har fått ett pris för sin innovation - Blade Repair Habitat, som möjliggör för producenter att ta igen sämre vinddagar i produktionen, på UK Energy Innovation Awards. Priset som kammades hem är Best Offshore Renewables Innovation.

Brittiska Energy Innovation Awards firar teknik och projekt som inspirerar innovation inom energisektorn. Tävlingen bedömas av en panel av experter från industrin. Utmärkelser presenteras i totalt 14 kategorier. Priset i kategorin "Best Offshore Renewables Innovation" sponsrades av ORE Catapult, och GEV Wind Power var en av fem vinnare i den här kategorin. Arrangören var Energy Innovation Centre och den femte årliga prisutdelningen ägde rum på Hilton Deansgate i Manchester den 30 april.

Kan möjliggöra längre arbetsdagar

GEV:s innovation Blade Repair Habitat, möjliggör för en ingenjör att utföra nödvändiga bladreparationsarbeten i en väderskyddad miljö. På så sätt förväntas livsmiljön rädda industrin mellan de tre och fem förlorade dagarna under varje underhållssäsong. Detta ska resultera i en återbäring på minst en till två procent av den årliga energiproduktionen.

Blade Repair Habitat förväntas också att gynna branschen med möjlighet till längre arbetsdagar och möjlighet till en längre underhållssäsong på grund av införandet av en portal av artificiell belysning.

Källa: www.sunwindenergy.com