New York miljardinvesterar i förnybar energi

New York investerar över en miljard kronor i förnybar energi. Investeringen ska vara en del av en energivision som ska stödja utvecklingen av förnybar energi. Projektägare kommer att få lägga bud om investeringen som sedan slutligen bestäms av New York State Energy Research and Development Authority.

New York investerar över en miljard kronor (160 miljoner dollar) i förnybar energi. Detta för att bland annat stödja utvecklingen av förnybar energi och energiprojekt.

Delas ut genom konkurrensförfarande

Enligt guvernören Andrew Cuomo ska investeringen delas ut genom ett konkurrensförfarande. Projektägare har till den 8 maj på sig att meddela New York State Energy Research and Development Authority (NYSERDA) om sin avsikt att lägga bud.

Vinnarna utses i juli

New York State Energy Research and Development Authority kommer att tillkännage vinnarna i budgivningen i juli 2015, där sökande kan erbjudas ett kontrakt på upp till 20 år, av staten. Finansieringen är en del av den statliga regeringens reform av den energivision som finns, och skapa fler initiativ som stöder tillväxten av förnybar energi.

Källa: www.windpowermonthly.com