Landbaserad vindkraft kan bli billigast

Ny forskning från industriledda Onshore Wind Cost Reduction Taskforce, inrättad av RenewableUK, antyder att den billigaste energikällan eventuellt kan bli landbaserad vindkraft till 2020, för Storbritannien.

Ny forskning publicerad av industriledda Onshore Wind Cost Reduction Taskforce, som inrättats genom RenewableUK, visar att landbaserad vindkraft kan bli den mest kostnadseffektiva nya källan till el till 2020.

Genom att förbättra fyra punkter

Om förändringar inom fyra huvudkategorier genomförs: ytterligare innovation inom branschen, förbättring av elnätets anslutningssystem, säkerställa att Storbritanniens system fungerar som det ska och att övervaka och dela bästa praxis inom industrin, ska det enligt Onshore Wind Cost Reduction Taskforce vara möjligt att göra landbaserad vindkraft billigare än gas, som ska vara dess närmaste konkurrent.

Forskningen ska visa att utan de åtgärder som beskrivs i rapporten, skulle landbaserad vindkraft få kämpa för att få sina kostnader under den nivå som krävs för att bli nämnd som den billigaste energikällan, men den skulle ändå vara den billigaste källan till el med låga koldioxidutsläpp, enligt tidningen Stornoway Gazette.

Viktigt med samarbete

Colin Morgan, ordförande för arbetsgruppen och affärsansvarig från DNV-GL Energi, ska ha nämnt i ett uttalande att med denna rapport lyfter de fram att det är möjligt för landbaserad vindkraft att vara den billigaste källan till el 2020, och exakt hur industrin och regeringen kan arbeta tillsammans för att leverera detta. De hoppas kunna ta dessa steg under de närmaste månaderna.

Källa: www.stornowaygazette.co.uk