Nordex erhåller avtal i Sydafrika

Nordex erhåller ett avtal om 111 megawatt i Sydafrika. Avtalet gäller 37 stycken av Nordex N117/3000 vindkraftturbiner. Klienten är inte bekräftad men tros vara Enel Green Power, enligt Recharge.

Nordex erhåller ett avtal om 111 megawatt i Sydafrika, enligt Recharge. Namnet på projektet har inte avslöjats, likaså klienten. Dock identifierades Enel Green Powers vindkraftpark i Gibson Bay som tillhörande projekt, enligt research från Recharge.

Nytt dotterbolag

Sydafrika ska vara ett av de största expanderande områdena för Nordex.

Nordex ska ha vunnit avtalet om Gibson Bay och ett annat om 314 megawatt i Sydafrika efter att ha inrättat det lokala dotterbolaget Nordex Energy South Africa. Företaget säger att det har säkrat 1,98 gigawatt fördelat på de tre första auktionerna i landet, enligt Recharge.

Strategisk utveckling av företag

Nordex styrelseledamot Lars Bondo Krogsgaard nämnde i ett uttalande att etableringen av ett lokalt företag under 2012 markerade ett viktigt strategiskt steg i deras strävan att positionera sig i den framväxande sydafrikanska marknaden. På så vis kan de hantera lokala projekt snabbare och bättre.

Källa: www.rechargenews.com