Miljonprojekt i Guam i slutfas

Guam har fått ytterligare bidrag om fem miljoner kronor (600 000 dollar) från Inrikesdepartementet i USA, för att slutföra ett pilotprojekt om vindkraft som är tänkt att vara klart till slutet av 2015.

Biträdande sekreterare Esther Kia'aina från Inrikesdepartementet i USA, meddelade att Guam nu har fått ytterligare fem miljoner kronor för att kunna slutföra pilotprojektet om vindkraft till slutet av 2015.

Vill hjälpa ön att främja vindkraft

Pilotprojektet har tidigare fått ungefär 13 miljoner kronor (1,5 miljoner dollar) från Inrikesdepartementet i USA. Projektet har gått ut på att installera en vindkraftturbin på en kapacitet av 275 kilowatt i Cotal i Guam. Detta för att hjälpa ön att främja förnybara energier och få ön att komma bort från beroendet av fossila bränslen.

Vindkraftverket kommer att sammankopplas med Guams eldistributionsnät och har ett lutningssystem som gör att turbinen kan sänkas och säkras i händelse av tyfon eller liknande förhållanden. Enligt Inrikesdepartementet har pilotprojektet fungerat bra hittills, och de planerar större vindkraftsprojekt på ön i framtiden.

Källa: www.saipantribune.com