Ny kustpark kan bli världens största

En ny vindkraftpark planeras utanför Englands kust, och när den är färdig väntas den bli världens största, och producera tre procent av Englands strömförsörjning.

En ny vindkraftpark planeras utanför Englands kust, Dogger Bank Creyke Beck – projektet. När den är färdigbyggd väntas den vara världens största vindkraftpark. Den kommer att lokaliseras ungefär 128 kilometer (80 miles) utanför kusten av Yorkshire.

76 miljarder kronor

Detta projekt kommer att vara dubbelt så stort som Englands nuvarande största vindkraftpark och förväntas kosta kring 76 miljarder kronor (nio miljarder dollar), och upp till 110 miljarder kronor (13 miljarder dollar) för att bygga. Den förväntas att producera upp till 3 procent av Englands strömförsörjning.

Kan tänkas försörja två miljoner hem

Dogger Bank Creyke Beck-projektet ska leverera tillräckligt med el för att försörja två miljoner hushåll med energi och eventuellt skapa 900 arbetstillfällen. Delen av Nordsjön där parken ska lokaliseras ska vara relativt grund, och en perfekt plats för turbiner. Havet är cirka 30 meter djupt. Ingen vindkraftpark i världen ska ännu finnas så långt från kusten, vilket i sin tur skapar en del utmaningar.

Den största nuvarande vindkraftparken på land finns i USA - Alta Wind Energy Center i Kalifornien. Det är också den största vindkraftsparken i världen med cirka 450 vindkraftverk.

Källa: www.tucsonnewsnow.com