Inox investerar mer i Indien

Inox Wind investerar ännu en gång i vindkraft i Indien. Denna gång är det en satsning på ungefär 6 miljarder kronor (750 miljoner dollar).

Inox Wind storsatsar ännu en gång på vindkraft i Indien, denna gång med en investering på ungefär 6 miljarder kronor. Investeringen gäller det resursrika området Gujarat.

700 megawatt

Investeringen omfattar 700 megawatt vindkraft, som ska sträcka sig över tre olika områden i Gujarat. Tills idag har företaget försett Indien med vindkraftsutrustning för en kapacitet av 15 gigawatt, och har en order på mer än en gigawatt.

Skattereduktioner ska öka investeringar

Ett antal företag funderar på att kraftigt öka sina investeringar i vindkraft. Den indiska regeringen återinförde skatteincitament för projektutvecklare tidigare i år och väntas tillkännage fler incitament i den kommande finansiella budgeten.

Uttalanden från ministrar och tjänstemän har indikerat på mål att ha en installerad vindkraftskapacitet på 100 gigawatt till år 2022. Det senaste beslutet om kustbaserad vindkraft gäller 60 gigawatt installerad kapacitet till samma år.  

Källa: www.cleantechnica.com