Eiffeltornet genererar vindkraft

Eiffeltornet har fått en större renovering, en av de första på 30 år. Som en del av denna renovering finns nu två stycken specialdesignade vindkraftsturbiner som ska generera el till byggnaden.

Efter 30 år får nu Eiffeltornet en större ombyggnad. Som en del av denna ombyggnad finns nu två specialdesignade vindkraftsturbiner som ska generera el till byggnaden.

Producerar el för första våningen

Vindkraftverken är lokaliserade cirka 400 meter från marken och producerar nu 10 000 kilowattimmar el per år, vilket motsvarar den effekt som används på de kommersiella områdena i Eiffeltornet första våning. Turbinerna har både formgivits på ett speciellt sätt, men också fått en passande färg för att bidra med något till den anrika byggnaden.

Bidra till Paris klimatplan

Förutom vindkraftverken omfattar renoveringen också energieffektiv LED-belysning, värmepumpar, ett regnvattensåtervinningssystem, och 10 kvadratmeter av solpaneler på taket på besökarpaviljongen.

Det fanns inga mål för Eiffeltornet som gällde förnybar energi, men projektet syftade till att bidra till Paris klimatplan, där de vill minska på sina utsläpp med 25 procent, och 25 procent av energin ska komma från förnybara källor till 2020.

Källa: www.thinkprogress.org