Effektivare maskindelsproduktion

Tillsammans med flera andra från industrin ska Franhofer Institute for Machine Tools and Forming IWU ska bygga en preliminär prototyp av stora växlar till vindkraftverk, och göra dem mer resurseffektiva.

Fraunhofer Institute for Machine Tools and Forming Technology IWU ska tillsammans med flera andra partners i vindkraftsindustrin skapa en mer resurseffektiv prototyp av kugghjulen i stora växlar för vindkraftverk.

Varmformningsprocess

Det ska vara väldigt kostsamt att tillverka stora kugghjul för vindkraftverk. På grund av denna kostnad vill forskare leta reda på en ny metod för rullredskap med en diameter upp till en meter. Varmformningsprocessen kommer att användas för att minska mängden resurser och energin som används i förbearbetningen av kugghjul.

Spara på materialet och energin

Fraunhofer Institute kommer att leda projektet och utveckla ett system som skapar önskad växel på ett förvärmt arbetsstycke med hjälp av runda valsverktyg. Arbetet inkluderar växeltillverkaren Moventas, induktionstekniksspecialisten SMS Elotherm, härdningsspecialister Härterei Reese och Dreiling Maschinenbau.

Utvecklarna siktar på att spara upp till 15 procent av det material som krävs för produktion med den nya formningsprocessen. På grund av en mycket kortare produktionstid, förväntar de sig även lägre energibehov.

Källa: www.sunwindenergy.com