General Motors fabrik vindkraftsdriven

General Motors (GM) producerar för första gången vindkraft för att driva sin tillverkning, vilket i sin tur resulterat i att en av deras fabriker i Mexiko nu kan få mesta delen av sin el från förnybar energi.

34 megawatt

Detta tillägg på 34 megawatt av vindkraft gör General Motors når sitt företagsmål för förnybar energi för fyra år tidigare än planerat.

GM har även tecknat ett kraftköpeavtal med Enel Green Power, som utvecklar och bygger en massiv vindkraftspark i Palo Alto, Mexiko. Bolagets användning av de 34 megawatten av energi genereras från 17, 2 megawatts turbiner.

Öka sin användning till 12 procent

Byggandet av vindkraftsparken börjar under andra kvartalet i år. När den är klar kommer mer än 12 procent av General Motors nordamerikanska energiförbrukning komma från förnybara energikällor, vilket är en skillnad från deras nuvarande 9 procent.

75 procent av den energi som kommer från vindkraftverken kommer att driva de flesta av företagets Toluca komplex på 104 hektar, vilket gör komplexet bolagets största användare av förnybar energi.

Källa: www.windpowerengineering.com