Alstom får certifiering för vindturbin

Alstom erhåller en DNV GL-certifiering för sina 6 megawatts Haliade 150 demoturbiner. Certifieringen utfördes av Norska testnings- och rådgivningsfirman DNV GL.

Kommer tillverkas i Frankrike Testerna kontrollerar att turbinen uppfyller kraven i termer av dess tillförlitlighet, tillverkning och underhåll av sina nyckelkomponenter.

Det franska bolaget kommer att tillverka maskinerna vid turbinfabriken i hamnen i Saint-Nazaire, västra Frankrike, som invigdes i december 2014.

Design som avleder påfrestning Direktdrivna Haliade 150 turbinen är utrustad med en permanent magnetgenerator och fungerar utan växellåda. Maskinen innehåller Alstoms Ren Torque design, som avleder oönskad mekanisk påfrestning mot tornet och därmed ökar turbinens arbete.

Säljer turbiner för amerikanskt/franskt projekt Alstom har gått med på att sälja sina Haliade turbiner för ett 1,5 gigawatts projekt för franska företaget EDF Energies Nouvelles och USA-baserade Deepwater Wind LLC: s 30 megawatts system - Block Island, utanför Rhode Island. Turbinen testas på en plats i Frankrike och Belgien.

Källa: www.renewables.seenews.com