Gamesa levererar till Brasilien

Gamesa har vunnit kontrakt med Iberdrola och Neoenergia. Avtalet omfattar 42 av deras G114 vindkraftturbiner, som ska installeras i tre vindparker.

Gamesa ska leverera 42 vindkraftturbiner till tre projekt i Brasilien, för företagen Iderdrola och Neoebergia. Kapaciteten omfattar 84 megawatt.

Sammanlagt en kapacitet på 500 megawatt Iberdrola har 17 stycken vindfaciliteter antingen i drift eller under installation i Brasilien. Tillsammans med en kapacitet över 500 megawatt.

Gamesa ska installera sina G114 vindkraftturbiner, som har en kapacitet på 2 megawatt var. 15 vindkraftturbiner ska till vindparken Santana 1, ytterligare 15 ska till vindparken Calango 6, och ytterligare 12 vindkraftturbiner till vindparken Santana 2.

Installeras under det tredje kvartalet 2016 De 42 turbinerna kommer att tillverkas vid Gamesas fabrik i den brasilianska staden Camaçari. De förväntas att installeras under tredje kvartalet 2016. Vindkraftverken kommer att anslutas till nätet under det sista kvartalet samma år.

Vindkraftturbinen G114 är en ny modell som är särskilt lämpad för hård vind och låg turbulensförhållanden som uppstått i Brasilien. Gamesa har åtagit sig att leverera omkring 800 megawatt av dessa maskiner över hela världen i olika avtal och beställningar.

Källa: www.pennenergy.com