Thailand: miljonpark finansierad

Asiatiska Development Bank (ADB) lånar ut 85 miljoner dollar för att finansiera en vindpark i Thailand på 81 megawatt – Chaiyaphumprojektet.

I nuläget har Thailand en installerad kapacitet på 223 megawatt, där vindparken Theppana är inkluderad.

Ägs av indiska samt tyska företag Chaiyaphumprojektet utvecklas i nordöstra delen av landet genom samriskföretag, 90 procent ägs av den thailändska oberoende kraftproducenten Electricity Genera Public Company (EGCO), och 10 procent av den tyska förnybara utvecklaren Pro Ventum.

ADB kommer att ge ett lokalt valutalån på upp till 55 miljoner dollar, och 30 miljoner dollar från ADB-administrerade Clean Technology fonden.

Vara i drift 2016 Projektet är tänkt att vara i drift i december 2016. Chaiyaphum vindparksbolaget har ingått ett kraftköpeavtal med det statligt ägda Electricity Generating Authority i Thailand för att ge ström till det nationella elnätet.

Hoppas nå en kapacitet på 1,8 gigawatt ADB sade i ett uttalande att en ökad efterfrågan på energi samt en minskning av naturgaser i Thailand, leder till att landet behöver snabba alternativ för alternativa bränslekällor för att rädda valutan. Samt som att det blir aktuellt att minska utsläppen av växthusgaser.

Regeringen hoppas att utvecklingen av vindkraft kommer nå en kapacitet på 1,8 gigawatt till 2021.

Källa: www.windpowermonthly.com