Googles nya vindkraftverk

Google har kommit fram med ett nytt vindkraftverk som baseras på idén om drakflygning. Kapaciteten omfattar 600 kilowatt.

Googles nya vindkraftverk, Makani, har en kapacitet på 600 kilowatt och baseras på konceptet kring drakflygning. Vindkraftverket är under utveckling i Googles labb, Google X.

Vill ha en snabbare övergång till förnybar energi Google arbetar med en snabbare övergång till ren energi, vilket bland annat resulterade i deras idé om ett nytt vindkraftsverk. Ett vindkraftverk som består av lättare elektronik, avancerade material och smartare program för att generera mer energi med mindre material, enligt företaget.

Generera dubbelt så mycket energi Det är tänkt att det nya vindkraftverket ska generera 50 procent mer energi än ett konventionellt genom att nå starkare vindar på högre höjder, samtidigt som konstruktionen har gjort det möjligt att eliminera 90 procent av de material som finns i konventionella vindkraftsverk. Detta resulterar i sin tur i lägre kostnader.

När vindkraftsverket väl är i luften, genererar den energi genom att flyga i stora cirklar där vinden är stark och konsekvent.

Källa: www.onlinetes.com