New York City får sitt första vindkraftverk

New York City har fått sitt första kommersiella vindkraftverk. Ett vindkraftverk som det tog fyra år att få godkännande för.

New York City har fått sitt första kommersiella vindkraftverk, efter fyra års väntetid. Vindkraftverket är inte en bjässe jämfört med de andra vindkraftverken i landet. Men som ett pionjärprojekt hjälpte det ut att peka ut alla svårigheter med New Yorks tillståndsprocesser.

Den nya turbinen är placerad på lika nya Sunset Parks återvinningsanläggning i Brooklyn.

Fyra procent av elbehovet Vid drift med full kapacitet, kan turbinen leverera upp till fyra procent av återvinningsanläggningens elbehov. Kombinerat med en 600 kilowatt rad med solpaneler, kan anläggningen få upp till 20 procent av sin energi från lokala förnybara energikällor. Turbinen tog en månad att sätta upp, och den förväntas ha täckt sina kostnader inom fem år från och med i år.

Inte acceptabelt Thomas Outerbridge, hanteringsansvarig för Sims Recycling Kommunal, sade i ett uttalande att tillståndsprocessen kräver ett spann över fyra år, för att sedan kunna sätta en vindkraftsturbin på plats. Brooklyn Boroughs vd, Eric Adams menar att den siffran är oacceptabel.

Källa: arstechnica.com