Vindpark på Hawaii

Vindkraftsparken Na Pua Makani har nu fått klartecken för bygge på både privat och offentlig mark på Hawaii. Bygget av vindkraftsparken sägs omfatta 90 miljoner dollar.

California's Champlin Hawaii Holdings LLC, byggherre för vindkraftsparken, har nu fått klartecken för bygget. Vindkraftsparken kommer ställas upp både på privat som offentlig mark på norra delen av Oahu. Bygget ska om fatta 90 miljoner dollar.

24 megawatts vindkraftverk Kommissionen över publika medel på Hawaii (PUC) ska ha godkänt ett 20-årigt maktköpeavtal mellan Hawaiian Electric Co. och Champlin som ska omfatta 24 megawatts vindkraftverk, och ska placeras nära First Winds 30 megawatts Kahuku vindkraftverk.

PUC godkände också HECO begäran om att avstå från konkurrensutsatt anbudsförfarande för det planerade projektet, som beräknas påbörja byggandet under tredje kvartalet i år och vara i drift i slutet av 2015 eller i början av 2016.

Skära ner elkostnader Champlins president Michael Cutbirth ska ha berättat tidigare att när PBN vindkraftsparken är i drift, kan det skära ner elkostnaderna med hälften jämfört med nuvarande priser.

Det förväntas att skapa 50 byggjobb samt ett tiotal fasta anställningar.

Michael Cutbirth ska ha konstaterat att projektet inte kommer att ha ett batterilagringssystem, främst eftersom han känner att denna typ av teknik inte är avancerad nog för vindkraftsprojekt.

Det närliggande Kahuku Wind-projektet, som har varit ur bruk i 18 månader efter att batterilagret fattade eld, gick tillbaka till full kapacitet i februari 2014.

Källa: www.bizjournals.com