Filippiner godkänner vind- och solprojekt

Den filippinska Ayata stammen godkänner nu ett vind- och solprojekt på deras förfäders mark i Subic Bay, norr om Manila.

Ayata stammen i Filippinerna godkänner nu ett vind- och solprojekt på deras förfäders mark, norr om Manila. Ayta stammens överhuvud Conrado Frenilla och Ayta stammens äldre Bonifacio Florentino tecknade ett avsiktsavtal den 12 december med Subic Bay Metropolitan Authority (SBMA), och de lokala företaget Jobin SQM Inc.

Projektet omfattar 200 miljoner dollar.

Omfattar 150 megawatt Jobin SQM har bildat en gemensam satsning med HydroChina International Engineering Co. för byggandet av anläggningen, som omfattar 150 megawatt kombinerad vind- och solenergi. Den kommer att ta upp 800 hektar av Ayta stammens domän.

Syftet med projektet är att påskynda prospekteringen och utvecklingen av förnybara energikällor, samt att öka utnyttjandet och främja deras effektiva och kostnadseffektiva kommersiella tillämpningar, nämnde ordförande Roberto Garcia från SBMA i ett uttalande.

Den filippinska regeringen gjorde en prioritering av utveckling och främjande av förnybar energi under investeringsplanen år 2012.

Källa: www.bloomberg.com