Vestas bygger i Vietnam

Danska Vestas har signerat en avhandling med Vietnams Phu Cuong Group gällande en 170 megawatts vindpark. Vindparken är tänkt att byggas i Mekong Delta provinsen i Soc Trang.

Signeringen av avtalet tog plats på en konferens i Ho Chi Minh City, organiserad av den danska ambassaden. Syftet med avtalet, enligt den danska ambassaden, är att visa för Vietnam att vindkraft är en framstående lösning inom förnybar energi, och förhoppningsvis kan möta landets ökande energibehov.  

Nytt samarbete Chris Beaufait, vd för Vestas Asien och Kina, antyder att Vestas är de första företaget som flyttar in i Vietnams energisektor. Nguyen Viet Cuong, VD för Phu Cuong Group sade att företaget har en vindkraftsledning av 800 megawatt i Vietnam, och detta börjar med 170 megawattsprojektet.

Vestas installerade en av de första kommersiella vinparkerna i Vietnam på Phu Quy ön, som omfattar tre stycken V80-2.0 megawatts turbiner. Tillsammans har de en produktion på 6 megawatt, som per år resulterar i 27,3 miljoner kilowatt el.

Källa: Tranhniennews.com