Repower Systems når milstolpe i Storbritannien

Foto: Repower Systems

Repower Systems har nått milstolpen 1 gigawatt installerad kapacitet i brittiska vindkraftsparker. Repower UK är den tredje tillverkaren i Storbritannien att uppnå 1 GW. Sedan starten 2005 har Repower UK varit en av de snabbast växande turbintillverkarna i Storbritannien. Företaget har tagit drygt två år på sig att lägga till en ytterligare 500 MW till sin portfölj sedan man kom upp i sina första 500 MW installerad kapacitet under sommaren 2010. 2014 så räknar Repower UK med att ha 25 procent av den brittiska onshoremarknaden och 30 procent av brittiska offshoremarknaden.

Sedan Repower UK nådde 500 MW installerad kapacitet under 2010, har bolaget lagt ett stort antal vindkraftparker till sin portfölj i England, Skottland och Wales. Dessa inkluderar Penny Hill som har sex turbiner och var det projekt som tog Repower UK till 1 GW.

– Vi är glada över att nå den historiska milstolpen 1 GW installerad kapacitet i Storbritannien. Vi ser detta som ett bevis på kvaliteten och tillförlitligheten i Repowers turbi teknik, som är idealisk till brittiska vindförhållanden både onshore och offshore, säger Rick Eggleston, Managing Director för Repower UK.