Repower Systems tar hem order i Kanada

Foto: Repower Systems

Repower Systems har tecknat ett avtal med EDF EN Canada, ett dotterbolag till EDF Energies Nouvelles, om leverans av 175 stycken 2 MW vindkraftverk för ett projekt i Quebec, Kanada. Med en sammanlagd effekt på 350 MW kommer vindkraftparken Rivière-du-Moulin att vara det största projektet i Repowers historia.

Projektet, som uppförs norr om Quebec, kommer att utvecklas i två faser: Konstruktion av de första 150 MW börjar under 2013, med driftsättning planerad för december 2014. Den andra fasen är 200 MW som är planerad för driftsättning i december 2015.

Detta kontrakt är en milstolpe för Repower eftersom det är vårt största hittills. Vi ser fram emot att fortsätta vårt framgångsrika samarbete med EDF EN och vi uppskattar det förtroende de har i Repower och vår teknik, säger Andreas Nauen, vd för Repower Systems, i en kommentar.

Kontraktet är en del av ett ramavtal på upp till 954 MW som undertecknades mellan EDF EN och Repower under 2009. På mindre än ett år har Repower levererat, installerat och driftsatt 190 turbiner för tre av EUF EN Canadas vindkraftparker: Massif du Sud, fas 1 Lac Alfred och Saint-Robert-Bellarmin. Två av dem - Massif du Sud och fas 1 av Lac Alfred – gick nyligen i kommersiell drift.