Siemens bygger vindkraftpark i Turkiet

Foto: Siemens

Siemens Energy har tagit ännu en order från Turkiet. Det är Borusan EnBW Enerji, ett joint venture mellan tyska EnBW och turkiska Borusan Holding som lagt beställningen. Siemens ska leverera 22 vindkraftverk till vindkraftparken Balabanli nära staden Tekirdağ i den europeiska delen av landet.

Orden omfattar även ett 10-årigt service och underhållsavtal. Avtalet är det mest omfattande som Siemens gjort och innehåller drifts och funktionsgaranti på huvudkomponenter i vindkraftverken.

Varje vindkraftverk har en kapacitet på 2,3 megawatt och en rotordiameter på 108 meter. Den totala effekten på 50 megawatt är tillräcklig för att försörja 43 000 hushåll med elektricitet.

– Den turkiska vindkraftmarknaden är attraktiv för Siemens och vi förväntar oss att växa på den i framtiden. Detta är vår fjärde beställning i landet vilket visar att vi inte bara är starka på Off Shore-marknaden, säger Felix Ferlemann, CEO for Wind Power divisionen i Siemens Energy.

– Turkiet har god fart i sin ekonomi och befolkningstillväxten är stark. Det gör att behovet av energi ökar och att landet mer och mer vänder sig mot el producerad av vindkraft.