Repower Systems tecknar kontrakt i Storbritannien

Foto: Repower Systems

Repower Systems har tecknat avtal med projekt med en total kapacitet på mer än 1 GW i Storbritannien, när bolaget nu offentliggör ytterligare fem landbaserade kontrakt.

Enbart under 2012 har Repower tecknat avtal på närmare 200 MW i Storbritannien. Detta innebär att Repower är Storbritanniens tredje största leverantör av vindkraftverk.

De senaste kontrakten lägger ytterligare 66 MW till Repower UK:s växande portfölj. De omfattar leverans av tio verk, var och en med en nominell effekt på 2,05 MW, till RidgeWinds vindpark på Wandylaw i Northumbria, i nordvästra England, och åtta turbiner till Yelvertoft vindkraftpark i Northamptonshire, i centrala England. Parkerna utvecklats av AES Wind Generation.

Repower har också tecknat tre nya skotska kontrakt. Bolaget kommer att leverera fem til FIM Services och Whirlwind Renewables vindkraftpark Wathegar i Caithness, samt sex turbiner till Blantyre Muir vindkraftpark i South Lanarkshire och fyra turbiner till Barlockhart Moor vindkraftpark nära Glenluce i Dumfries och Galloway, både utvecklade av International Power (GDF SUEZ Group).

– Att nå 1 GW i tecknade kontrakt är en stor framgång för oss. Repower UK åtnjuter en period av stadig tillväxt och har undertecknat kontrakt på totalt 190 MW sedan slutet av förra året, säger Andreas Nauen, vd för Repower Systems, i en kommentar.