Grönt ljus för svensk-brittiskt vindsamarbete

Bild: Kraftö Vind

Kraftö Vind och Element Power har fått tillstånd att uppföra vindkraftparken Grimsås på 30MW i Gislaved och Tranemo kommun. Parken ska vara driftsatt 2013 och omfattar totalt 13 vindkraftverk på en total effekt om cirka 30MW.

Investering beräknas till 400 miljoner kronor och är det första i en portfölj om 275MW som utvecklas i samarbete mellan bolagen.

– Tillståndet i Grimsås ger vårt och Element Powers samarbete en flygande start. Samarbetet med Element Power är ett viktigt steg som låter Kraftö fokusera på utvecklingen av de gemensamma vindkraftprojekten och Element investeringen och framtida drift, säger Anders Barne, Ordförande i Kraftö Vind.

Efter denna start är Kraftö Vind och Element Power ute efter att öka portföljens storlek med fler projekt i takt med att samarbetet fortskrider. Nästa projekt i portföljen, Stenberg (75MW), förväntas erhålla tillstånd 2013.

Närmast vidtar detaljplanering av vindkraftparken vilket beräknas vara avslutat under hösten 2012. Byggstart, uppförande och driftsättning planers att ske under år 2013.