Arise hoppas på fler positiva besked från Skurup

Foto: Arise

Det positiva förhandsbeskedet för två vindkraftverk i Trunnerup gör att Arise Windpower hoppas på en ny inställning till vindkraft i Skurup. Men man avvaktar med sin ansökan om sex verk till i samma område, skriver Skånskan.se.

Arise har för avsikt att bedriva vindkraft i området, eftersom det rådet mycket goda vindförhållanden, men de vet inte hur de ska göra med den gamla ansökan som nu blivit aktuell igen.

– Vi ska söka kontakt med kommunen och se om man ändrat sig, säger Lars Fröding, operativ chef och vice vd på Arise Windpowers.Det positiva förhandsbeskedet för två vindkraftverk i Trunnerup har gjort att en drygt fem år gammal ansökan från bolaget om sex vindkraftverk i samma område fått ny aktualitet.

En handläggare från Skurups kommun hört av sig till bolaget och frågat hur de vill göra med sin ansökan, men enligt Lars Fröding vet man inte riktigt vad man ska våga tro.Efter alla år av nej från Skurups kommun till alla Arise Windpowers planer på vindkraft, blev man positivt överraskade till det för bolaget fördelaktiga förhandsbeskedet.