SKF investerar i Kaydons tillverkningsenhet i Brasilien

Foto: sxc

SKF investerar 220 miljoner kronor i en ny fabrik på SKF Campus i Cajamar i Brasilien. Den 6600 kvadratmeter stora anläggningen förväntas skapa upp till 150 nya arbetstillfällen och tillverka Kaydons svängkranslager till vindturbintillverkare som förser den Brasilianska vindkraftsmarknaden.

SKF har funnits i Brasilien sedan 1915. Landet är en av världens snabbast växande marknader för vindkraft med en beräknad årlig tillväxt på mellan 2000 megawatt till 3000 megawatt.

– Kaydons ledande position inom förnybar energi i Nordamerika i kombination med SKFs globala närvaro, tillsammans med investeringen i Brasilien, ger oss en av de starkaste produkt- och serviceportföljerna på marknaden. Detta är även ett bra exempel på hur vi breddar portföljen SKF BeyondZero på en global nivå, genom att erbjuda våra kunder inom förnybar energi ett bredare och mer energieffektivt produktsortiment, säger Tom Johnstone, SKFs vd och koncernchef. Tillverkningen i den nya fabriken beräknas starta under andra halvan av 2015. SKF slutförde förvärvet av det amerikanska företaget Kaydon Corporation 16 oktober 2013. Förvärvet ger kunder inom nyckelindustrier möjlighet att dra nytta av en mer komplett produktportfölj och kompletterande tekniska lösningar, i och med SKFs och Kaydons kombinerade serviceerbjudanden.