Motstånd mot Scanergys planer på vindkraftpark i Odensvi

Foto: Marcus Samuelsson

Vindkraftbolaget Scanergy vill bygga en vindkraftspark i skogarna i Odensvi, men nu har en protestlista med 1 900 namn överlämnats till kommunalrådet, skriver bblat.se.

Bolaget Scanergy har på sin hemsida flyttat upp sitt intresse för en etablering av 200 meter höga vindkraftverk i Odensvi. Allt sedan planerna på en vindkraftspark i Odensvi blev kända i våras har en namnlista mot etablering cirkulerat. I fredags överlämnades listorna till Elizabeth Salomonsson i rådhuset.

– Vi vill visa hur många som verkligen är berörda och emot att bygga trettio torn som är över 200 meter höga i Odensviskogen, säger Marcus Nyberg som har drivit insamlingen av namn till protestlistan.

Köpings kommun har tidigare pekat ut området som möjligt plats för vindkraftverk och kan med sin kommunala vetorätt stoppa bolagets planer. Kravet har redan framförts av en kommuninvånare i ett medborgarförslag som skickats till Köpings kommun.

– Där är vi inte idag, men jag märker i den politiska diskussionen att det råder stor tveksamhet kring vindkraftsplanerna, säger Elizabeth Salomonsson.