Vasa Vind väljer Westander

Foto: sxc

Vindkraftsföretaget Vasa Vind har inlett ett samarbete med pr-byrån Westander. Samarbetet avser kommunikation och påverkan i samband med att bolaget växer och etablerar nya vindkraftsparker.

– För oss är det viktigt att arbeta med en byrå som både har spetskompetens inom energiområdet och bred pr-kompetens. Därför väljer vi att samarbeta med Westander när vi nu går in i en expansiv fas och ska förverkliga nya vindkraftsprojekt, säger Annette Erikson, vd på Vasa Vind.

Vasa Vind utvecklar, bygger och driver vindkraftsparker över hela Sverige. Verksamheten startade 2008 och Vasa Vind har nu cirka 700 megawatt vindkraft under utveckling i Jämtland, Norrbotten och Västra Götaland. Företagets fokus ligger på landbaserad vindkraft.

– Utbyggnaden av förnybar energi behövs för att minska vår klimatpåverkan. Det är inspirerande att få arbeta med ett företag som så handfast och konkret bidrar till en hållbar utveckling, säger Johannes Krunegård, kundansvarig konsult på Westander Klimat och Energi.

Westanders arbetsgrupp består av pr-konsulterna Johannes Krunegård och Jessica Henryson. Westander Klimat och Energi är en enhet inom pr-byrån Westander, med inriktningen att analysera, opinionsbilda och påverka utvecklingen inom klimat- och energiområdet. Målet är att bidra till minskad klimatpåverkan.

Westander har sedan 2005 vunnit totalt nio kundundersökningar genomförda av branschtidningen Resumé respektive analysföretaget Regi.