Internationella investerare inom miljöteknik till Stockholm

Foto: sxc

Över 400 av de största investerarna inom miljöteknik kommer till Stockholm den 19-21 maj. Det stora intresset från utländskt riskapital är en bekräftelse på att svensk miljöteknik håller toppklass.

European Cleantech Forum är en årlig internationell mötesplats för riskkapitalbranschen och arrangeras i år för tionde gången. Forumet invigs av energiminister Anna-Karin Hatt, Energimyndighetens generaldirektör Erik Brandsma och Lars Samuelsson, vd på Qunano.

Sverige ligger långt fram när det gäller miljöteknik och är rankat som trea i världen när det gäller miljöteknikinnovationer. Marknaderna för framtida miljöteknik växer globalt sett.

– Sverige har många företag som har potential att ta andelar och växa på den internationella miljöteknikmarknaden. Flera myndigheter stöttar företag i inledande skeden, men sedan måste privat kapital till. Detta event blir en viktig mötesplats för alla aktörer som verkar inom miljöteknik, säger Erik Brandsma.

Huvudmålgruppen för European Cleantech Forum är investerare. På eventet kommer det även att finnas entreprenörer, innovatörer, storföretag samt representanter från offentliga innovationssystemet.

– Vi har ett regeringsuppdrag med målet att öka den privata finansieringen av svensk miljöteknik och vi är mycket nöjda att vi fått eventet till Sverige. Det är ett gyllene tillfälle att få mer global uppmärksamhet från internationella investerare, säger Heléne Axelsson, affärsutvecklare på Energimyndigheten.

European Cleantech Forum har fokus på investering och finansiering, vilket kompletterar Energiutblick, Energimyndighetens årliga konferens som i år äger rum den 13-14 maj. Energiutblick utgör en plattform för debatt och dialog mellan aktörer inom energisektorn.

European Cleantech Forum arrangeras varje år av Cleantech Group på olika platser i Europa. Energimyndigheten är värd för konferensen, i samarbete med flera andra svenska myndigheter.